CyberGym:  16 - Γυμναστήρια

Πρώτη δημοσίευση  7/1/2007.

Αρχική     Επικαιρότητα     Εξοπλισμοί

Προγράμματα Διατροφής - Άσκησης

Εξοπλισμοί Γυμναστηρίων

Προβληθείτε στο CyberGym.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Άδειες Λειτουργίας Ιδιωτικών Γυμναστηρίων, Γυμναστηρίων Σωματείων, Σχολών Αθλημάτων και Παιδότοπων (χώρων ψυχαγωγίας παιδιών) με βάση το νέο προεδρικό διάταγμα 219, Οκτωβρίου 2006 (φάκελοι για Πυροσβεστική και Νομαρχία!). Προσοχή, οι προθεσμίες "καίνε"!
Πληροφορίες στο 6999-500500, κ. Περσίδη,

για να αποκτήσετε το νόμο ή και

για να σας εκδώσουμε την άδεια του γυμναστηρίου σας.


  Κριτική επί των Άρθρων του Προεδρικού Διατάγματος 


Γενικές Απόψεις για την Άδεια Λειτουργίας

Γυμναστηρίων Επιχειρήσεων ή Σωματείων.
( Γράψτε μας τις απόψεις σας: e.persidis@cybergym.gr )

 

Τα Νέα Γυμναστήρια (επιχειρήσεις ή σωματεία), που πρόκειται να ανοίξουν

Πολύ δύσκολη έως αδύνατη γίνεται η ίδρυση ενός νέου γυμναστηρίου με το νέο προεδρικό διάταγμα περί αδειών λειτουργίας γυμναστηρίων. Η κατάστρωση επί χάρτου των ενεργειών που απαιτούνται για την ίδρυση μιας τέτοιας επιχείρησης και τη λειτουργία της σε συνάρτηση με τον χρόνο που απαιτείται, ώστε να τηρηθούν οι προϋποθέσεις σύννομης λειτουργίας του, αποδεικνύουν ότι είναι ασύμφορη πλέον μια τέτοια επιχείρηση. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αντί να διευκολύνουν τη δημιουργία επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία τους βάζοντας προσκόμματα στους Έλληνες πολίτες που θέλουν να γυμνάζονται.

Ας αναλογιστούμε ότι το νέο προεδρικό διάταγμα έρχεται:

1 - Μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση (3-4 χρόνων αδράνειας των μηχανισμών ελέγχου) και σε μια εποχή που έχει προηγηθεί το κλείσιμο πολλών μικρών γυμναστηρίων από τις μεγάλες αλυσίδες,

2 - Μετά από αυτό έχει ακολουθήσει η κατάρρευση της αλυσίδας των Universal,

3 - Όπου ήδη έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην αγορά οι τιμές αυτοκτονίας των ανεγκέφαλων της μορφής των 120 ή 135 ή 149 ευρώ ο χρόνος εκγύμνασης, δηλαδή η θυσία μιας ετήσιας συνδρομής στο βωμό του ... ενοικίου που χρωστάει ο γυμναστηριούχος!

4 - Ήδη έχουν πιστώσει για 3-6 μήνες το άδειο ταμείο οι υπάλληλοι μερικών "επιχειρηματιών".

Σε μια τέτοια εποχή υπολογίζουμε ότι για να λειτουργήσει μια νέα επιχείρηση γυμναστηρίου θέλει ... οκτώ μήνες προετοιμασίας με προοπτική να ... μπει μέσα μέχρι τα ... αυτιά!

 

Τα Γυμναστήρια (επιχειρήσεις ή σωματεία) που Υπάρχουν

Δυσκολίες ανυπέρβλητες απειλούν να συνθλίψουν και πολλά από τα υπάρχοντα γυμναστήρια.

Τα υπόγεια κλείνουν! Όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Υγειονομικού κλείνουν! Όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της πυροσβεστικής κλείνουν! Όσα δεν έχουν γυμναστές με πτυχίο ΤΕΦΑΑ ή με πτυχίο εμπειρικού προπονητή από τη ΓΓΑ κλείνουν! Όσα δεν έχουν κατάλληλο και ασφαλή εξοπλισμό κλείνουν! Όσα καλλιεργούν άγνωστα για τη ΓΓΑ αθλήματα κλείνουν, διότι για να μην κλείσουν θα τραβιόνται στα δικαστήρια με τη ΓΓΑ και τη Νομαρχία (λες και αυτοί ξέρουν περισσότερα)! Όσα δεν φιλάνε ... κατουρημένες ποδιές (όπως το Παραδοσιακό Καράτε!) κλείνουν!

Και φυσικά, τα γυμναστήρια που ... μπαίνουν μέσα κλείνουν!

 

Τα Γυμναστήρια (επιχειρήσεις ή σωματεία) που Πωλούνται

Με μεγάλη μου λύπη η μαρέγκα ... έκοψε! Έχω κλείσει γυμναστήριο πριν από αρκετά χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά την πίκρα του εκμηδενισμού μιας προσπάθειας.

Σε μια επιχείρηση που έχει απαξιωθεί από την εποχή μας προστίθεται ακόμα μια ανυπέρβλητη δυσκολία: ο νέος πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα βγάλει άδεια λειτουργίας! Μέσα, λοιπόν, στις δυσκολίες της συναλλαγής (αξία, πελάτες, τιμή, τρόπος πληρωμής) προστίθεται η πιο βασική: η άδεια λειτουργίας που πρέπει να βγει στο όνομα του νέου επιχειρηματία!

Δεν υπάρχει πλέον το περίφημο "θα τα βρούμε με την άδεια". Από εδώ και πέρα οι καρφωτές θα πέφτουν σύννεφο. Και έτσι είναι το σωστό, διότι όταν κάποιος πιέζεται οικονομικά και πληρώνει ένα σωρό έξοδα για να βγάλει άδεια, δεν μπορεί να ανέχεται τον γείτονα ανταγωνιστή με το μισό κόστος να έχει μισές τιμές, να του παίρνει τους πελάτες και να τον κλείσει σε δυο χρόνια!

 

Τα Γυμναστήρια των Σωματείων

Τα γυμναστήρια αυτά επηρεάζονται από όλους τους παραπάνω παράγοντες, αλλά και από μερικούς ιδιόμορφους επί πλέον:

Εκατοντάδες γυμναστήρια σωματείων ασκούν αθλήματα που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ... δεν τα γνωρίζει! Πας και εξηγείς στον Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού ότι το σωματείο σου κάνει Παραδοσιακό Καράτε και σου απαντάει: "Και τι είναι αυτό; Δεν είναι ίδιο με το Κουνγκ-Φου; Τι την θέλετε την ομοσπονδία; Να πάτε στο Κουνγκ-Φου:" Τι να του πεις του ... απλοϊκού αυτού ανθρώπου που είναι εντεταλμένος για την ανάπτυξη του αθλητισμού της χώρας; (Πώς δεν του έφερα το τασάκι στο κεφάλι! Λυπήθηκα το τασάκι!)

Και πολύ περισσότερο "μαύρα μεσάνυχτα" έχει η Νομαρχία (δικαιολογημένα γιατί δεν είναι η δουλειά της), η οποία θα ρωτάει τη Γραμματεία!

Ποιά θα είναι η τύχη αυτών των γυμναστηρίων με τους χιλιάδες γυμναζόμενους??? Πώς θα πάρει άδεια λειτουργίας το άγνωστο στην Ελλάδα άθλημα, αλλά γνωστό σε όλο τον άλλο κόσμο; Πώς θα λειτουργήσει ο προπονητής του;

Ένα ακόμα θλιβερό αποτέλεσμα του διορισμού από το κομματικό ρουσφέτι των πλέον απληροφόρητων σε νευραλγικές θέσεις του δημόσιου βίου της χώρας!

Από την άλλη μεριά και για τα αθλήματα που έχουν ομοσπονδίες αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ με ασύδοτες διοικήσεις, διευρύνεται ακόμα περισσότερο ο κλοιός της εκμετάλλευσης:

Θέλεις την υποστήριξη της ομοσπονδίας; Θα έρχεσαι κάθε χρόνο και θα υπογράφεις τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό χωρίς να βγάζεις ... κιχ! Και πού είσαι; Όταν ψηφίζεις για νέα διοίκηση, θα ξαναβγάζεις εμάς τους ίδιους με ... 100%, ειδάλλως ο σύλλογός σου θα βρεθεί εκτός ... νυμφώνος! (Άσε που στον νυμφώνα ένας θα κάνει τον ... γαβρό και όλοι οι άλλοι τη ... νύφη! Κι ας είναι και δυο μέτρα μαντράχαλοι!)


  Κριτική επί των Άρθρων του Προεδρικού Διατάγματος 


 

Αρχική     Επικαιρότητα     Εξοπλισμοί